Výzva k přihlášení do soutěže
Vyzýváme všechny zájemce z řad amatérských kuchařů k účasti v soutěží o nejlepší kotlíkový guláš uvařený na přírodním otevřeném ohni, která se bude konat v sobotu 26.7.2014 v Areálu TJ Sokol Ketkovice.
Soutěže se může zúčastnit každý, kdo je schopen uvařit v kotlíku na otevřeném ohništi guláš – jehož základem je hovězí maso. Další ingredience si soutěžící zvolí dle libosti. Soutěžit mohou i jednotlivci či skupiny občanů, členové zájmových spolků nebo firemní týmy v civilním i jakémkoliv jiném oblečení.
Soutěží maximálně 4člená družstva.
Čeká Vás skvělá akce doprovázená dobrým pivem a soutěží v pojídání guláše.
Všichni ostatní jste srdečně zváni mezi diváky a zároveň hodnotitele gulášů. Každý divák může guláš ohodnotit svými body.
Vyhraje kuchařský tým s největším počtem získaných bodů od poroty i od diváků.(bude proveden součet bodů)
Termín:
Sobota 26.7.2014,od 13.00 hodin prezentace soutěžících, 13.30 začátek vaření ochutnávka uvařených gulášů v rozmezí 17.30 – 18.00 hodin.
Celodenní vstupné 120,- Kč. V ceně jsou Degustační porce guláše.
Pokud host neuhradí celodenní vstupné bude mu Každá degustační porce guláše prodána za 20,-Kč a vstup do areálu na večerní zábavu mu bude umežněm po muhrazení večerního vstupného.
Propozice:
- Podmínkou soutěže je uvařit guláš v kotlíku na otevřeném ohništi či jiných nádobách vytápěným přírodním ohněm přímo v areálu TJ Sokol Ketkovice.
- Soutěžící, kteří dovezou již hotový guláš a na místě jej budou pouze ohřívat, budou ze soutěže vyřazeni.
- Základní ingredience dodá pořadatel (hovězí maso, cibule, česnek, tuk) soutěžící si sám zajistí, další ingredience a suroviny, dřevo na topení, stůl, pracovní pomůcky, popřípadě altán.
- časový limit 4 hodiny
- startovné 500,-Kč
- maso obdržíte na místě před začátkem soutěže
- maso se začne čistit a krájet až po startu na místě
- cibule a případná zelenina bude očištěná a omytá až na místě rovněž po odstartování
- můžete mít sebou uvařený vývar
- hodnotí se: chuť guláše, tuhost masa, barva guláše, hustota.
- porota bude složena z profesionálů i laiků, povinností je dát porotě 3 degustační porce bez ozdob, do jednotných misek dodaných pořadatelem
- hodnotí se také výzdoba, práce a čistota na pracovišti, show a případný doprovodný program.
- hodnotí se i výdej gulášů veřejnosti
Pořadatel zajistí:
- Místo na vaření
- Kotlík s trojnožkou
- Základní ingredience (hovězí maso, cibule, česnek, tuk),
- Pitnou vodu, pečivo, misky a lžíce na guláš
Soutěžící si zajistí:
- Veškeré ostatní ingredience dle libosti a suroviny pro uvaření guláše
- Vařechy, naběračky aj. kuchyňské potřeby
- Stůl na krájení a vydávání
- Po dohodě pro jsme schopni Vám zajistit dřevo
- Závaznou přihlášku doneste do Pohostinství na Hřišti nebo pošlete do 22.7.2014 na email: ketkovickegulas@volny.cz
- Dotazy Pohostinství na Hřišti email: ketkovickegulas@volny.cz
Přihláška v samostatné sekci