Výzva k přihlášení do soutěže

Vyzýváme všechny zájemce z řad amatérských kuchařů k účasti v soutěží o nejlepší kotlíkový guláš uvařený na přírodním otevřeném ohni, která se bude konat v sobotu 26.7.2014 v Areálu TJ Sokol Ketkovice.

Soutěže se může zúčastnit každý, kdo je schopen uvařit v kotlíku na otevřeném ohništi guláš – jehož základem je hovězí maso. Další ingredience si soutěžící zvolí dle libosti. Soutěžit mohou i jednotlivci či skupiny občanů, členové zájmových spolků nebo firemní týmy v civilním i jakémkoliv jiném oblečení.                                                                                                       

Soutěží maximálně 4člená družstva.

Čeká Vás skvělá akce doprovázená dobrým pivem a soutěží v pojídání guláše.

Všichni ostatní jste srdečně zváni mezi diváky a zároveň hodnotitele gulášů. Každý divák může guláš ohodnotit  svými body.

Vyhraje kuchařský tým  s největším počtem získaných bodů od poroty i od diváků.(bude proveden součet bodů)

Termín:

Sobota 26.7.2014,od 13.00 hodin prezentace soutěžících, 13.30 začátek vaření ochutnávka uvařených gulášů v rozmezí 17.30 – 18.00  hodin.
Celodenní vstupné 120,- Kč. V ceně jsou Degustační porce guláše.             

Pokud host neuhradí celodenní vstupné bude mu Každá degustační porce guláše prodána za 20,-Kč a vstup do areálu na večerní zábavu mu bude umežněm po muhrazení večerního vstupného.    

Propozice:

  • Podmínkou soutěže je uvařit guláš v kotlíku na otevřeném ohništi či jiných nádobách vytápěným přírodním ohněm přímo v areálu TJ Sokol Ketkovice.                                
  • Soutěžící, kteří dovezou již hotový guláš a na místě jej budou pouze ohřívat, budou ze soutěže vyřazeni.   
  • Základní ingredience dodá pořadatel (hovězí maso, cibule, česnek, tuk) soutěžící si sám zajistí, další ingredience a suroviny, dřevo na topení, stůl, pracovní pomůcky, popřípadě altán.
  • časový limit 4 hodiny
  • startovné 500,-Kč
  • maso obdržíte na místě před začátkem soutěže
  • maso se začne čistit a krájet až po startu na místě
  • cibule a případná zelenina bude očištěná a omytá až na místě rovněž po odstartování
  • můžete mít sebou uvařený vývar
  • hodnotí se: chuť guláše, tuhost masa, barva guláše, hustota.
  • porota bude složena z profesionálů  i laiků,  povinností je dát porotě 3 degustační porce bez ozdob, do jednotných misek dodaných pořadatelem
  • hodnotí se také výzdoba, práce a čistota na pracovišti, show a případný doprovodný program.
  • hodnotí se i výdej gulášů veřejnosti

 

Pořadatel zajistí:

  • Místo na vaření
  • Kotlík s trojnožkou
  • Základní ingredience (hovězí maso, cibule, česnek, tuk),
  • Pitnou vodu, pečivo, misky a lžíce na guláš

Soutěžící si zajistí:

  • Veškeré ostatní ingredience dle libosti a suroviny pro uvaření guláše
  • Vařechy, naběračky aj. kuchyňské potřeby
  • Stůl na krájení a vydávání
  • Po dohodě pro jsme schopni Vám zajistit dřevo

 

 

Přihláška v samostatné sekci